Campionatul Mondial de Sprint cu atelaje canine - Werfenweng-Austria 12-15.02.2009 /
FISTC WORLD CHAMPIONSHIPS- SPRINT 2009 Werfenweng- Austria 12th to 15th of February
Sleddog Racing. Pure bred breeds

O echipa a Asociatiei Sportive "Alaskan Malamut" Balan (AMBSA) a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de sprint organizat sub tutela Federatiei Internationale a Sporturilor cu Sanii Trase de Caini (FISTC), federatie al carei membru este si AMBSA.
    Este vorba despre echipa formata din cainii Jimmy, Riki si Junior, din Canisa Lonley Stone din Balan - Harghita, proprietari: Constantin Grosu (musher) si Mariana Vrabie (handler).
    La Werfenweng au concurat 139 de echipe din 13 tari: SK, CZE, FRA, GER, AUT, NED, ITA, DEN, HUN, SUI, SLO, BEL, ROM.
    Malamutii nostri ne-au oferit ocazia sa fim mandri ca drapelul Romaniei a fost afisat si intr-un concurs mondial si la fel de bucurosi suntem si pentru ca echipa a avut rezultate deosebite la un astfel de campionat, cu nivel de performanta pe masura.
    Iata cateva fotografii - click pe fotografie pentru dimensiunea marita! (va rugam sa aveti rabdare sa se afiseze toate cele 114 fotografii)
  "Aventura" noastra in Austria a inceput cand am fost blocati pe autostrada dinspre Salzburg timp de doua ore. Am ajuns cu cateva secunde inainte de Ceremonia de deschidere oficiala a Campionatului Mondial.
    In prima zi, cand sa punem cainii la Stake-out, la coborarea din masina, Jimmy si-a agatat o unghie si si-a smuls-o. Totul s-a derulat intr-o fractiune de secunda; am observat petele de sange pe zapada si nu ne-a ramas decat sa "culegem" unghia de pe jos. Dl. Arno Ross, medic veterinar al FISTC, ne-a recomandat sa-i punem lui Jimmy soseta de protectie pentru a putea participa in cursa, aceasta fiind solutia pentru a mai atenua senzatia de disconfort.    Jimmy a dat dovada de bunavointa si indarjire alergand in cele trei manse (10,6 km/zi) fiind accidentat.
   Suntem mandri de rezultatul obtinut de echipa noastra si suntem convinsi ca traim impreuna cu caini deosebiti!
CLICK AICI pentru Lista cu rezultatele dupa cele trei manse / The final results here (from FISTC web-page)
ALBUM 1 - World Championship sprint - Werfenweng-Austria 12-15.02.2009 - photos provided by Florentina Dreghici (Nanook Spirit Kennel)
ALBUM 2 - World Championship sprint - Werfenweng-Austria 12-15.02.2009
<< HOME COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA >>
2009 © copyright Asociatia Sportiva "Alaskan Malamut" Balan | all rights reserved | nici un material nu poate fi reprodus/utilizat fara acordul nostru | concept Mariana Vrabie