Echipamente
Home
    Echipamentul pentru practicarea activitatilor cu caini de sanie este compus din mai multe elemente: pe langa ham, sanie, carucior, cordelina, mai cuprinde carabinele, ancora, sacul pentru sanie, franele, lantul de tabara, ciorapi protectori pentru caini (impusi la unele curse din afara tarii), lampa de cap etc., fiecare element avand un rol bine stabilit.
    1. Cel mai important obiect este HAMUL pentru caine.
Cainii de sanie sunt acceptati in competitii atunci cand implinesc varsta minima de 1 an si 6 luni. Aceasta inseamna ca obisnuirea cainelui cu hamul trebuie facuta cu mult mai devreme.
    Hamul trebuie sa fie captusit cu un material mai lat si mai moale mai ales in partile care acopera jurul gatului si pieptul cainelui. Un ham potrivit pentru caine este acela care corespunde taliei cainelui, sa nu fie prea strans in jurul gatului, sa fie destul de lung ca la intindere, sa ajunga la baza cozii cainelui si sa nu-l stanjeneasca la alergare.
    Exista trei tipuri de ham, adaptate pentru activitati diferite astfel incat sa nu fie pusa in pericol sanatatea cainelui: cel mai raspandit este hamul pentru sprint (cu benzi pe spate in forma de X), apoi hamul pentru competitii de distanta mai mare (cu benzi pe spate paralele) si hamul pentru tractiune de greutate (este mai lung decat corpul cainelui, are benzi laterale si distantiere care echilibreaza greutatea).© 2006-2008 Copyright "Alaskan Malamut" Balan Sports Association | All Rights Reserved | concept Mariana Vrabie